Novinky
ROZVOZY DO DOMU

Stávající situace nás donutila prodávat naše výrobky i mimo trhy a zavedli jsme opět rozvozy, stejně jako na jaře. Vzhledem k tomu, že ani do budoucna se nedá říct jak...

více

Recepty ze surovin, které od nás můžete koupit

Úvod Naše recepty

Domácí jablečná přesnídávka z jablečné mouky

Jak udělat domácí přesnídávku bez cukru, konzervantů a éček? Je to snadné.

 

SUROVINY:

- jablečná mouka

- voda

POSTUP:

Smíchejte 1 díl 100% jablečné mouky (NE VLÁKNINY) se 4 díly vody.

 

A JE TO :-)

 

Tipy:

  • JBL lze použít i jako sladidlo na kaši, do tvarohu a podobně namísto cukru.
  • JBL je přirozeně sladká, jsou to jen usušená a namletá jablíčka :-)
  • Pro ty, co nemohou syrová jablka, stačí povařit a nechat vystydnout.

 

Domácí hořčice z jablečné mouky

SUROVINY:

- 200 ml oleje (používám hořčičný, ale můžete i jiný)

- 1 lžíce hořčičné mouky (upravte podle chuti, kdo má jak rád pikantní)

- 1-2 lžíce medu

- trochu soli a pepře

- cca 500 g jablečného pyré (1 díl jablečné mouky a 3 díly vody)

- lžička citronové šťávy

POSTUP:

Smíchejte olej, med a hořčičnou mouku s kořením. Přidejte protlak a dochuťte podle sebe.

 

Skladujte v lednici v uzavřené nádobě.

 

Koláč z jablečné mouky

SUROVINY:

Malý plech:
- 8 vajec
- 100 g jablečné mouky
- špetka soli a sody
- ovoce dle chuti nakrájené na malé kousky - banány, jablka, jahody, borůvky, rebarbora...

 

nebo

Bábovková forma:
- 8 vajec
- 120 g jablečné mouky
- špetka soli
- 1/2 lžičky sody

 

POSTUP:

V misce smíchejte mouku, sůl a sodu.
Vyšlehejte na nejvyšší stupeň celá vejce pokojové teploty do opravdu husté pěny a na první stupeň zašlehejte suchou směs.
Zamíchejte do hmoty nakrájené ovoce a vylijte na vymazaný plech / do formy.

Pečte 25-35 minut dle tloušťky těsta na horkovzduch 170° C.

 

Jablečná mouka hodně saje, mějte trpělivost, hmota bude houstnout pomaleji než je obvyklé.

 

Dobrou chuť :-)

Copyright 2020 © Paleo pekárna Kostelec